Studentlördag

 
Eftersom jag inte har någon kamera blev det dåliga telefonbilder idag då min lillebror Emil tog studenten. Blev ingen smörgåstårta för min del eftersom jag inte vågade äta hemma i Sundom ifall jag skulle få sjukt i magen, tänkte ta med mig hem men det kom så mycket folk så den tog slut. Åt ingenting på hela dagen så var såå slut, hungrig och hade huvudvärk då jag kom hem till stan.
 
Har legat i sängen nu hela kvällen och tittat på serier och film och ätit lite gott. Ska fortsätta med det nu. Bye!
 

Vill ha sommar!!

 
 

Lördag

Idag var vi till Lappfjärd på mommos begravning, R.I.P mommo..:/ Det var riktigt vinter väder, stormade jättemycket och höll på att frysa ihjäl! Till och med mamma frös som aldrig brukar frysa. Kom hem 15 tiden och tog hem smörgåstårta, tårta, pastejjer och kex som mamma hade bakat så nu har jag ganska mycket gott. Lagade mat och tittar nu på OTH tills ESC börjar. Ska bli spännande att se vad de har för låtar i år!
 
 
 

Ebay fynd

 
Köpte just detta mascara för 89 cent. Det var lite annorlunda så därför ville jag testa. Ska bli spännande sen att prova om det är bra!:)
 

Dream home

 
 
 
 
 

Tammerfors resan

Igår var jag och Bea i Tammerfors hela dagen. Bestämde oss att åka dit istället för Helsingfors nu för det är kortare väg. Vi trodde bussen skulle stanna i centrum vilket den inte gjorde så då vi steg av visste vi inte var vi var. :D Men många av de som var på bussen gick till en busshållplats brever så vi gjorde det också och hoppades på att den gick till centrum eftersom vi såg en skylt att centrum var 3,5 km och den vägen vägrade vi gå eftersom det regnade och var kallt och blåsigt. Vi frågade busschauffören om den gick till centrum och det gjorde den så vi steg av nästan i centrum. Gick till ett lite mindre bra köpcentrum först. Sen gick vi och åt till hesburger och sen till Kattcafé. Vi var tvungen att fråga folk helatiden eftersom man inte hittade nånting där i stan.:D Kattcaféet var ganska häfitgt. Riktigt fint var det och 8 katter hade de där. Man var först tvungen att knacka på dörren så de skulle öppna, sen betala 5€ inträde (som då gick till katterna), tvätta händerna och sen fick man en utvald sittplats och så sa de hur länge man fick vara där. Sen fick man menyn och beställde. Tog ett helt vanligt te och det kostade 3,50€ så dyrt var det. 
 
 
Sen gick vi vidare in till centrum och kollade igenom köpcentren resten av tiden innan vi försökte hitta Finnlayson där Classic American Diner fanns. Tog en stund men till slut hittade vi.:) Det var ganska litet ställe men det var såå häftigt! Portionerna var superstora och billigt var det!
 
Efteråt var det dags igen att försöka hitta nån buss som skulle gå tillbaka dit där vi steg av. Var ganska så svårt men vi fick hjälp av en bartender vid Public Corner. Så då åkte vi tillbaka och väntade på bussen och for hemåt! Nästa gång blir det nog Helsingfors, den vet jag att stannar i centrum så där blir det betydligt lättare, + att där har man varit flera gånger förr så man hittar.
 
Är helst slut idag och ännu inte frisk. Var till mamma på morsdagsmat och tårta. Har tagit det lugnt resten av kvällen och ska fortsätta mysa i min mysiga säng nu. Fick min äckliga soffa såld idag också för jag tyckte inte alls om den. Funderar på att köpa en likadan men rosa läder.:)
 
Gonatt!:)
 
 

1:a maj

 
 

Nya favoriten!

 
 
 

Helgen

Blev inte alls som jag hade tänkt i helgen. På torsdagen blev det nog utgång i alla fall till Ollis med Cama men var skittråkigt mot slutet så jag gick hem redan 1 eftersom vi ändå kom dit 9. På fredagen var jag och Bea till torget och tittade en snabb vända sen skjussade Sami mej till jänkarparad kön för jag skulle åka med Sarah, Richard å deras baby.:) Stod där ganska länge och väntade innan paraden rullade frammåt, till citymarket i Stenhaga. Gick runt där och tog bilder och pratade med folk i över 1 h innan vi for hem. Gjorde inget speciellt resten av kvällen. Igår var det meningen vi skulle och äta till Grillo och sen spela lite nån timme till Bea och Sami och så hem men for först dit, sen Grillo, sen Beas igen och så tittade jag på då de jobbade lite med deras nya växthus. Sen kom Kim och Sami dit också. For med Kim till ABC och köpte lite chips och dipp och for tillbaka till Beas. Spelade hela kvällen och hade kul, pojkarna var i bastun och så åt vi god korv som de grillade i bastun.:D Sen mittiallt då klockan var lite före 1 ville Sami till stan så då ringde vi efter taxi och steg av vi mej så jag fick byta skor och sånt. Sen kom hans pappa efter oss och så for vi typ 10 minuter till Bocks bryggeri och pojkarna tog 1 öl. Var min första gång där och shitt vad mysigt det var, såå fint precis som en grotta! Sen for vi till O'Malleys typ 1 h innan det stängde, hesburger och så hem.
 
Fick supersjukt i halsen igårkväll och idag är jag sjuk, säkert för att jag hade opp fönstret då vi körde i paraden. Måste bara vila imorgon. Sen på tisdag ska Bea och jag boka bussen till Tammerfors som vi åker till på lörda, yay!:)
 
Skriver mer en annan dag och uppdaterar med bilder från helgen då jag redigerat dem!
 

Elina heter jag, född 1989. Kommer från Sundom, Vasa i Finland och bor in i stan. Är intresserad av film, inredning, fotografering & redigering, tatueringar, dans, retro, vintage, rockabilly, jänkare, 30-60-tal.

email: elina_210@hotmail.com