Onsdag

Har inte skrivit nåt på länge men har inget att skriva om heller. Imorgon är det valborg, ska bara sitta hemma och dricka vin tänkte jag efter att jag har handlat lite, städat, duschat och ätit paj hos mamma, är ändå en massa småungar ute och proppfullt med folk. Usch vad jag låter gammal och tråkig nu!:O Nej men har inte riktigt råd heller.. På 1:a maj ska vi i alla fall gå på torget och titta, titta på jänkarparaden och åka och äta nånstans, Grillo helst!:) Och sen är det ju lördag igen, då kommer några hit så blir det spel och film. Så ser resten av veckan ut. Imorgon är det också min sista dag på praktiken, både bra och dåligt. Kommer ju inte att ha något att göra om dagarna hela maj men får väl hitta på nåt. Kan åka ut och köra roskisbil med Taneli fast.:D
 
Har lagat sidecut nu igen på vänstra sidan fast det inte har växt ut fullt ännu på högra sidan men det synns inte så bra då håret utanpå täcker. Vill ha sidecut till Bea och Samis bröllop så frisyren inte blir alltför girly.:D
 
 
 
 
Bea och jag kom på att vi kan åka till Tammerfors nästa helg istället för Helsingfors eftersom resan dit blir lite lång och om man måste åka på natten både dit och tillbaka blir man lite trött då man inte kan sova. Åtminstone tar vi Tammerfors nu som är billigare dessutom så tar vi Helsingfors en annan gång.
 
 
 
 

Hår

 
Alltså nu är jag såå sugen på att klippa kort hår igen! Men jag ska INTE göra det nu då jag äntligen sparat ut mitt hår. Vill ju ha en fin lockig frisyr till Beas bröllop och lila dip dye så nej nej. Till hösten kanske jag klipper men inte före! Sen så tar det ju också 3 år innan mitt hår växer ut till längden jag har nu, alltså typ långt hår så får fundera nog innan jag klipper nästa gång. Men 3 år går ju ganska snabbt egentligen..
 
 

Söndag

Just nu sitter jag vid köksbordet och äter lite och tittar på Lyxfällan, intressant program det där.
För en stund sen var jag till Radisson med Bea och Sami med som smakråd och valde ut 10 av bilderna jag var och tog förra helgen. Så det blev 220€. Lite dyrt men dom är såå fina! Själva kvalitén då var finast, kameran lägger ju på 5kg så nu tycker jag nog jag måste banta ännu mer! Har stannat av lite nu men ska börja igen.
 
Vet inte vad jag ska hitta på idag, ska se vad Sonja gör ikväll.
 
 

Ny vecka igen då..

Var som sagt på photoshoot då till Radisson hotellet på lördagen. Var ju min kompis Joakim Finne som hade skrivit mitt namn på en lista där.:D Då vi kom dit berättade en kvinna i "kassan" hur det skulle gå till och så fick vi en lista och gå in i ett rum och vänta. På listan fick man fylla i kompisars namn som de ringer upp som sen får också komma dit. Sen väntade vi ännu mer då vi var färdiga med listan och så kom en makeup artist och hämtade en. Man fick själv välja vilken typ av sminkning man ville ha. Sminkningen blev nog jättefin men eftersom jag sa att jag ville ha en stark sminkning så blev den kanske lite föör stark men på bilderna sen såg den inte så stark ut alls.:) Det var jättemycket folk där så därför sminkade de en ganska snabbt. Hade förväntat mig en mycket grundligare sminkning. Hade inte ens ansiktskräm på mej jag eftersom jag trodde att man inte fick ha något alls i ansiktet. Men blev nog bra.:) Sen fick man en lapp där hon kryssade i vad man passar i för färger och sånt. Håret fick man fixa sen med stylingverktyg de hade där. Sen väntade vi lite till och så kom fotografen och hämtade oss och vi gick in i studion. Tog några bilder var och tillsammans på alla bakgrunder de hade. Sen då vi var färdiga väntade vi lite till och då bilderna var färdiga gick vi till datorn och tittade igenom alla. Dom blev såå fina så man ville ju ha allihop men eftersom 1 bild kostade 65€ så hade jag inte råd med allihop.:/ Alla bilder på bara mej skulle kosta 270€ om jag minns rätt och alla på Emil och mej tillsammans var 350€.
 
Sen på kvällen blev det utgång med Erika, rolig kväll blev det nog.:) Igår mådde man inte bra alls men senare mot kvällen blev det bättre.
Nu ska jag titta klart Det Okända och sen cykkla iväg till Hanna som jag inte sett på länge.:)
 
Lägger upp bilderna sen då jag får dem btw.
 

Annandag påsk

Hade roligt vid Beas villa i helgen. Först på dagen jobbade vi på riktigt hårt med att samla ris och kvistar och små träd till påskbrasan, tog nästan hela eftermiddagen. Sen spelade vi en massa spel, åt god mat och tittade på påskbrasan som brann upp ganska snabbt. Avslutade kvällen med god dricka och mer spel.
 
 
Igår gjorde jag inte mycket..latade mig bara.
 
För en stund sen fick jag en chock, är nog ännu i chock tror jag. :D En modellagentur ringde mig från Sverige och sa att de hade en person Joakim nånting som kände mig så ja bara ööh vem, känner ingen sån? :D ,som hade tipsat dem om mig. :O Så nu har jag tid kl. 11 på lördag till Radisson hotell för en sminkning och photoshoot, wohooo! Har alltid velat vara med på en sån, har inte riktigt fatta det än. :D Modellab heter företaget. Samma sak hände åt min lillebrors kompis, de hade tydligen sett hennes blogg och ringt upp henne men från ett annat företag.
 
Nu ska jag försöka smälta hela saken och titta vidare på Du är inte klok Madicken innan jag går till butiken och mamma. Ciao!
 
 
 
 

Glad Påsk!

Idag har jag städat som vanligt och varit på påskmat till mamma. Har varit och letat efter påskmust också men de butiker som hade öppet som var närmast så hade de inte så då får jag väl vara utan, får det kanske vid Beas villa imorgon. Bea kommer och hämtar mig 11 så åker vi dit. Deras familj och deras villagrannar ska bränna en massa saker så det blir en stor påskbrasa. Tänkte först att jag skulle ut på baren men då känner man inte att det är påsk så därför ville jag till Beas villa istället. Ska vara där över natten så kommer hem först på söndag.
 
Nu ska jag titta klart på Lotta på Bråkmakargatan och sen måste jag ännu i duschen ikväll för jag vill inte stiga upp så jättetidigt imorgonbitti och gå i duschen då. Alla Astrid Lindgren filmerna är så bra tycker jag, har alltid tyckt om dem! Och nu då man är äldre är de så roliga att se på, man skrattade inte åt dem då man var liten men nu gör man, i alla fall jag.:D Sen då jag får barn nångång tänker jag definitivt visa Astrid Lindgren filmerna åt dem! Tycker inte alls om då tiderna ändras, många av dagens barn växer ju upp med iphone och ipad och jag har ingen aning om vilka animerade barn filmer som finns nu, och knappast några "riktiga" barn filmer finns väl mer? Ända jag vet är nån ny Sune film. Det jag har växt upp med är mestadels Pippi, Emil, Ronja Rövardotter, Madicken och såna. Såg nästa aldrig på ritade filmer..några enstaka men har alltid tyckt mest om "riktiga" filmer och serier.
Det var bättre förr!
 
 
 
 
 

Ebay fynd

 
 
Köpte detta idag + salt och pepparhorn american style från Clas Ohlson. Och en till rosa mugg därifrån. Köpte tidigare 3 rosa muggar eftersom det var 3 för 5€ och tänkte att de såg exakt ut som muggarna från Ikea som jag har 1 av men de gjorde de inte så nu köpte jag en till så jag har 4 likadana.:)
 
 

Elina heter jag, född 1989. Kommer från Sundom, Vasa i Finland och bor in i stan. Är intresserad av film, inredning, fotografering & redigering, tatueringar, dans, retro, vintage, rockabilly, jänkare, 30-60-tal.

email: elina_210@hotmail.com