Måndag

Har inte gjort så mycket idag. Var mulet hela dagen så fick sån lust att titta på skräckfilmer. Men först gick jag till posten och kollade hur mycket ett paket skulle kosta att skicka, sen till Seppälä och kollade och så till Citymarket och köpte mjölk. Sen gick jag snabbt via torget och tittade på allt gott och alla saker innan jag gick hem. Så sen film resten av dagen och så var jag just till butiken. En man ringde på min soffa så han kommer antagligen och hämtar den på fredag. Sen ringde också en annan man angående ett städjobb som var från augusti-november. Så han frågade om jag var intresserad av det och jag ska förstås ja så han skulle ringa igen nästa vecka.:) Tar nog bara första bästa jobb jag kan få nu. Bra då det var bara 4 månader också för städa vill man ju inte göra for ever.
 
Nu fortsätta med film och sen tota! Goodnight!
 

Filmtips: svenska filmer

Jag älskar svenska filmer, alla möjliga men svenska filmer är nästan bäst tycker jag. Här är några som jag tycker är bra.
 
Besökarna
Handlar om Frank, Sarah och deras 2 barn som flyttar in ett hus på landet. Plötsligt börjar det hända märkliga saker så Frank ringer efter en spökjägare.
 
Mörkt Vatten
Handlar om dessa 2 på bilden som åker en helg till ett hus i skärgården som mannen ska sälja. (Kommer int på vad de heter.) Då de kommer dit verkar allting bra  men plötsligt stöter de på en creepy hantverkare som inte ska vara där egentligen.
 
Sjön
Handlar om Lisa och hennes pojkvän Martin som anländer till hennes barndomsby eftersom hennes pappa har dött å de kommer dit för att sälja hans hus. Ingen har hittat pappans kropp så alla antar att han har dött i en olycka. Men Lisa börjar forska i det hela och sakta men säkert börjar små ledtrådar dyka upp till vad som hänt hennes pappa.
 
Strandvaskaren
Denna rysare handlar om en internatskola som har funnits i generationer där en sägen går att en man från trakten en dag tog en lie och gick och mördade tre elever från skolan och gick sen till sjön och dränkte sig. År efter år kommer han tillbaka och går genom korridorerna i skolan och skrapar lien mot golvet. 
 
 
Iskariot
Den här handlar om (Gustaf Skarsgård) som har problem med droger och alkohol vilket leder till en stor skuld. Han försöker fixa problemet men hans bror och familj hamnar i fara.
 
 

Här var några bra filmer..kan nu som då slänga in nåt inlägg med filmtips.
Ciao!
 

Lördagsmusik

Igår städade jag på dagen och tittade på film. Och så ringde mamma och sa att Emil hade varit med i en bilolycka, fick en chock först! Men som tur blev han inte skadad, de andra klarade också sig bra, bara med lindriga skador. 
Sen tänkte jag att det skulle bli film resten av kvällen men mittiallt ringde Bea och frågade om jag skulle komma ut med henne, Sami och Kim så jag duschade och fixade mig och så kom de hit efter de hade varit ut och ätit. Vi satt här en stund och for sen till O'Malleys. Var där till halv 1 då Bea och Sami for hem och jag och Kim fortsatte till Ollis där det var ganska kul. Var ovanligt mycket folk där för en fredag kväll. 
 
Idag har jag bara tittat på film och hämtat ett paket från H&M. Hade beställt en grön bikiniöverdel och ett par vita jeans men jeansen var genomskinliga så de skickade jag tillbaka. Beställde från första början en mindre storlek av dem och en större av bikinin så nu fick jag rätt storlek. 
 
Hittade 4 bra låtar igår som jag har på repeat idag!
  
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu blir det att fortsätta titta på film. Imorgon till torget och sälja saker!
 
 

Filmtips

Trust
Den här filmen är riktigt bra, den är så verklig också..man får bra inblick i hur det kan gå i verkligheten.
 

Wednesday

Idag har jag heller ingenting speciellt att berätta, varit till stan och tittat på serie och film.
 
Just nu längtar jag såå mycket tills all färg växer ur mitt hår och tills det blir långt så jag får färga det svart med röda toppar!
 
Det här är ju mer ombre men hittade inga fina bilder på dip dye. 
 

Ingen rubrik

Idag har jag känt mig mer sjuk.. mitt huvu känns som 100 kg tungt så jag har legat på soffan hela dagen och tittat på film och serie. Så jag har inget att säga idag. 
Nu ligger jag i sängen och tittar på PLL som vanligt.
 
Over and out.
 
 

Helgen och dödsfall

Blev en lugn midsommar som sagt. Cyklade hem till Sundom och åt lite och sen klippte jag pappa, kramade kissona, speciellt Birk som tur! Sen cyklade jag hem efter nån timme och gick i duschen och sen till mamma på midsommarmat, nami!<3 Den är nästan lika god som julmat tycker jag. Sen var jag bara hemma resten av kvällen och drack vin och tittade på sommarfilmer. Men var såå supertrött efter jag cyklat så somnade kanske 1 tiden. Igårkväll gjorde jag typ samma sak och idag samma ungefär fast utan vin. 
 
Och nu just skickade Emil åt mig att våran Birk är död. :*( En man kom med honom i en påse och fråga av pappa om det var vår katt. Han hade sprungit under bakhjulet. Men som tur dog han direkt. Ååh stackars Birk, han var väl kanske 1 år bara.:( Är ju inte så ofta hemma men nog har jag sett honom ganska mycket, tillräckligt för att bli lessen. Fast det var Emils och pappas favoritkatt tror jag så de är väl ännu mera lessna.:( Nåjaa mannen som körde på honom ska begrava honom nånstans i skogen. Så får du Birk åka upp till katthimlen. 
 
 
 
 
 
R.I.P Birk <3
 
Btw börjar fundera att jag tror det var grannkatten som var in och åt då jag var hemma, men sen då jag skulle cykla hem var det en katt där ute som jag tog upp i famnen och minns inte om det var samma katt eller inte som var inne och åt just före. För grannkatten och Birk liknar varandra väldigt mycket. Ååh hoppas det var Birk jag kramade!
 
Var på så bra humör just och lyssnade på musik och redigerade bilder men nu har jag int lust längre.. ska nog hoppa ner under täcker och titta på min favoritserie bara och sen sova så godnatt!
 
 

Städdag

Idag har jag mest tittat på PLL och så sovde jag ganska länge eftersom jag vill få bort mina sjuka hals och stegring. Efter jag steg upp kom Taneli hit så jag klippte honom. Sen har jag städat den senaste timmen. Brukar annars göra det på fredagar men imorgon är det ju midsommar och då hinner jag inte.
 
 
Äh, nu blev det vääldigt dåliga telefonbilder här och den andra fel väg men så här ser en liten del av min lägenhet ut.
 
Ska cykla till Sundom imorgon på förmiddagen och klippa pappa och ge hans presenter eftersom han fyller på lördagen och så ska jag hälsa på kissona. :) <3 Sen då jag kommer hem blir det att träna lite och duscha och sen till mamma på midsommarmat. Kommer för första gången bli en lugn midsommar för min del, men eftersom det ska vara så dåligt väder har man inte lust med så mycket annat heller.
 
Nu PLL och sen natten!
 

Onsdag

Idag känner jag mig ännu som jag håller på att bli sjuk men det bryter inte ut, störande! Fick bort 2 par jeans och fick 2€ för dem, haha. Sen har jag tittat på PLL och sovit lite också. Brukar inte göra det men.. Har ätit mumsiga jordgubbar och tränat lite och duchat också. Just nu tittar jag på Ego, en jättebra svensk film! Efter den blir det lite mer avsnitt av min favvoserie och sen sova.
 
 
Denna ska ni se!
 
Godnatt!

American Car Meeting at Juthbacka

 

Tisdag

Idag steg jag upp typ 11 och gjorde mig klar och for sen och hälsade på Hanna innan hon for till jobbet, lika kul som alltid.:) For sen till stan en sväng och så hem och gjorde inget speciellt. Paketerade in en present till pappa som fyller på lörda och så har jag väl tittat på PLL resten av dagen typ.
Håller på att bli förkyld nu igen känner jag också, great! Och det här vädret.. alltså vart har sommaren tagit vägen? :S Känns inte som sommar alls.:( Man får så leidon.
 
Nu ska jag redigera lite bilder så jag kan laga min egen header nångång, mycket roligare med bilder man tagit själv i headern, eller på väggen hemma t.ex.
 
Sen blir det lite mera PLL innan jag går och sover..
 
 

Pretty Little Liars

 
Har börjat titta igenom denna awesome serie igen! Första avsnittet har ju kommit ut av 5:e säsongen nu men minns inte allt som hänt så därför ska jag se igenom den igen så jag får lite mer klarhet i allt.
 
Mår inte så bra ännu idag men går väl om tills imorgon.
 
Nu ska jag fortsätta titta.
 

Helgen

Alltså usch för denna dag!:S Igår for vi till Juthbacka på American Car Meeting. For med Sarah, Rickard, Glader, Rune och Nicke. Vi hade Richards snygga Oldsmobile 98. Richard började bjuda öl åt mig i bilen redan kl. 12 så då började jag dricka. Då vi kom till området betalade vi inträde, parkerade bilen och gick runt och pratade med folk. Det var det vi gjorde typ hela dagen. Sen 2 for vi in till centrum för vi skulle äta vid Pedros men det var stängt så nån av de andra ringde ägaren så han kom dit typ 1 timme senare så då fick vi äntligen maat!<3 Tog en jättegod beef burger. Sen for vi tillbaka till området igen. Såg på burnouten och gick omkring. Senare träffade jag en trevlig holländare som jag började prata med, han var med Sarahs nån kompis som hade en snygg Pontiac. Tycker det är så häftigt att prata med folk från andra länder och fråga saker om deras land och så. Han hängde med oss resten av kvällen. Min lillebror Emil kom också dit med hans kompisar å vi var med dem lite också. Senare så gick vi in till "Juthbacka huset" dit det också kostade inträde! De vet nog hur de ska få en massa pengar. Där kunde man köpa dricka i baren och så hade de dans utanför. Dansade flera danser med Nicke, Linus och holländaren Rob. Linus var bäst på att dansa.:D SÅ roligt att dansa med folk som kan, för jag själv är ganska bra på det tycker jag.:D Sen var det valomerkki ganska tidigt, 1 tror jag och så sa jag hejdå åt folk och så packade vi in oss i bilen och for. Men blev ganska sur för min påse som jag hade många cider i var tom så de andra hade druckit opp det + att mina solglasögon var borta. Nu är det andra paret som jag slarvat bort, och på exakt samma ställe dessutom! I bilen hem var det först riktigt roligt, dansade till Nu är det glass att leva, låten.:D Men senare så började jag må så dåligt och blev så trött så jag var helt borta. Fattar inte hur jag började må så dåligt av den ganska lilla mängden jag drack från kl. 12-02. Och idag vill jag inte ens tänka på. Steg upp 3 och har spytt flera gånger. Fick i mig nästan en hel hamburgare 10 tiden och nu mår jag ännu dåligt. Kommer må dåligt imorgon också säkert.
Bilderna kommer sen då jag har redigerat dem.
 
Tack och hej!
  

Vill ha!

 

Fredag

Idag har jag städat hela dagen känns det som. Nej men steg opp halv 12 åt frukost, tittade på film, åt lunch och började sen städa. Sen 4 tiden kom Taneli efter mig så for vi till Oravais ABC för Taneli skulle byta bort sin Chevrolet Malibu till en Chevrolet Van. Alltså usch fy vilket väder idag, frös ihjäl nästan av att stå ute en liten stund sålänge de inspekterade bilarna. For sen mot stan igen och kom hem 7, tvättade golvet och gick sen till Citymarket och köpte lite alkohol tills imorgon. Åt en sen middag då jag kom hem och tittade på Stig-Helmer. Har gjort mina övningar och nu ser jag på Stig-Helmer 2. Kallar dem så för vet inte exakt vad alla heter.:D
 
 
 
Måste aktivera mig och gå i duschen också snart..usch vad jobbigt skulle inte orka egentligen men imorgon åker vi till Juthbacka på American Car Meeting redan kl. 11 så orkar kanske inte stiga upp så tidigt och gå i duschen då men får se hur jag gör. Åker dit med Sarah, Rickard, Nicke, Glader och en till i en Oldsmobile..som varken är tätad eller har värme.:D:S Får se hur kallt det blir imoron, tänker nog klä på mig ordentligt eftersom vi far hem först till natten.
Ska försöka ta en massa fina bilder också men tar bara med digikameran.
 
Skriver mer på sönda, gonatt!
 

Filmtips och shopping

Såg just en riktigt bra actionfilm.
Denna ska ni se! Lite som Flightplan om ni sett den.
 
 
Sen idag började jag med att äta frukost, sen klippte jag Jani och hans kompis. Efter det gick jag till stan och hittade en såå fin jeansväst vid H&M så den köpte jag! Hittade också en ljus jeansjacka, en svart jeansjacka och svart bomberjacka som jag skulle velat ha men det tillät inte plånboken.:( Den svarta jeansjackan passade jag såå bra i, ååh vill ha!
 
Det är konstigt med storlekarna vid H&M, de är så små, speciellt jeansjackor, läderjackor och västar. Denna var sorlek 44 :O, men motsvarar en 38 skulle jag säga. Har ju annars 36-38 på vanliga kläder jag.
20€
Nu ska jag redigera lite bilder tror jag så jag får min header fixad nångång.
 
Bye!
 

Ändrade planer..

Ändrade tillbaka till min gamla igen.. kanske lättare att ändra från den i alla fall.:D 
 
Så försöker med det senare!
 

Work in progress..

Nu har jag äntligen hittat en grunddesign som jag själv ändrar om men ååhh jkHDBJAKDFBJABGDKABDKUABSJBKdbjfbjsdfbjs!!!! Sliter håret av mig snart!! Menyn är nu längst ner då jag försökte flytta den till vänster och texten i inläggen får jag inte heller större! Men skickade just meddelande till hon som gjort designen så hoppas jag fåt hjälp!
 
Nu är jag helt slut i huvudet efter alla koder, så nu går jag till mamma en sväng och sen hem och locka håret och så titta film resten av kvällen!
 
 

Nattuggla

Vad har jag gjort idag då? Hmm..jo varit ut och sprungit 5 minuter :D, gjort mag och ryggövningar, duschat, varit med på Tanelis jobb några timmar, alltså suttit i roskisbilen, suttit vid ABC då Taneli hade matpaus och resten av kvällen film och läst bloggar. Hann inte göra nåt åt min blogg idag heller men imorgon har jag absolut inget att göra så då blir det redigering av bilderna och fundera hur jag ska ändra bloggen och titta film förstås.:)
 
Ska i alla fall bli mer bilder, åtminstone 1 för varje inlägg, blir så tråkigt annars.
 
 
 
Godnatt!

Trött!

Har tittat på film hela dagen lång, och nu har jag suttit länge och läst bloggar. Känns som mina ögonlock är 10 kg tunga så får fortsätta imorgon med bloggläsandet för nu ska jag nog sova! Funderar på att ändra utseendet lite på min blogg också. En ny sommarheader ska i alla fall upp, då jag redigerat mina bilder som jag tagit förra veckan. Blir säkert nån av dem.
 
Nu gonatt!
 
 

Tider

Inatt blev det alltför sent tycker jag. Somnade kanske halv 4. Men jag minns förr då man var 15-17 år och hade sommarlov satt man ju uppe hela nätterna framför datorn till 3-4-5 tiden tills det blev ljust. Fattar inte hur man orkade, och hur det fanns så mycket att kolla på datorn då.:O Sen sov man ju så länge också på dagen, kanske 12-1-2 tiden, fyydå! Som idag vaknade jag 11 men sen somnade jag om och vaknade 1 men det tyckte jag inte alls om! För det första var det alltför länge och för det andra blir man såå trött och slö då man sover så länge. Och det känns bara helt fel på nåt vis.
Nuförtiden lägger jag mig i sängen 11 tiden och tittar på filmer/serier till typ 1-2 tiden. Stiger upp mellan 10-12, men ska börja stiga upp tidigare för 12 är också för sent. Satt alarmet på 09.30 imorgonbitti. Tycker det är en passlig tid att stiga upp.
 
Ja men idag har jag faktiskt bara varit till mamma och tittat på en massa filmer som vanligt. Tittade färdigt en serie också som jag började se inatt; Barnen på Luna. Då man har sett på serier en lång tid så blir det så enformigt så nu har jag laddat ner en massa filmer som jag ska se.:)
 
Ciao!
 

Slö dag

Idag har jag ännu inte känt mig riktigt frisk.. har lite sjukt i halsen och fryser skitmycket!
Steg upp ganska sent, gick till stan en sväng. Träffade Hanna där och vi bestämde att vi måste träffas snart, börjar vara en stund sen. Gick hem och tittade på resten av Johan Falk filmerna. Fick god nypotatis av mamma också. Just tittade jag på en annan film och nu blir det ännu en film..sen sova! Ibland är det skönt att bara ligga på soffan och titta på film också.. speciellt då det inte varit så varmt ute idag, började ju också regna ikväll. + då man är pank så finns det inte så mycket att göra heller.
 
Men godnatt!
 
 

Fredag natt

Igår, eller förrgår då blir det ju.. på torsdagen alltså så steg jag upp, åt och begav mig direkt ut i det mycket varma behagliga vädret och tog en massa fina bilder! Fortsatte där jag slutade kvällen innan. Var ute kanske 2,5 h och gick sen hem på paus. Jani skickade åt mig och frågade om vi kunde träffas så jag sa han fick följa med då jag skulle fota vidare. Men sen då vi kom ner till Strandgatan så började det regna ganska stora droppar, och om jag ska vara ärlig går det inte att fota då man har en kompis med, fota ska man nog göra själv. Man blir så stressad. Då man ska fota ska man ju gå i lugn och ro och se sig omkring och se om man hittar några fina motiv, men några bilder fick jag väl. Sen gick vi till bibban eftersom Jani skulle på facebook. Sen till Wasa Sport för han skulle träffa en kompis som skulle ge hans telefon tillbaka men jag fick så kallt så jag gick hem. Fick sen en sak såld senare och resten av kvällen tittade jag på film.
 
Idag har jag tittat på film, sen städade jag, tränade, duschade, åt och sen kom Bea, Lotta, Jannica och Sofia hit på filmkväll. Såg en film som Jannica hade med, typ Chokladboden eller vad den hetter men den var dålig, inte alls min typ av film. Efter den satt vi bara och pratade och slutade med att Bea typ somnade i sängen eftersom Lotta och Jannica ville ha skräckfilmstips så jag gav dem 36 filmtips och berättade vad allihop handlade om så det tog ju en stund. :D Älskar ju skräckfilmer jag, både att titta på dem och prata om dem, så det var ju lite mitt område.:D Men för Sofia och Bea var det inte så intressant då de inte tycker om skräckfilmer..
 
Nu då jag har läst alla bloggar som jag brukar läsa för dagen så blir det en te kopp och en Johan Falk film, sen sova! Godnatt!
 

Onsdag

Blev ganska sent inatt innan Jani for hem, efter det tittade jag ett IRT avsnitt och somnade sen.
 
Idag på förmiddagen var det så mulet så trodde det skulle börja regna så tittade på en bra film. Älskar att mysa inne och titta på skräckfilmer då det är mulet eller regnar ute. Också att köra är så mysigt då tycker jag. Sen tränade jag lite, duschade och gick till Olympia där jag skulle sälja ett bälte och en ögonskugga åt en. Då blev det ju skitvarmt ute och solen kom fram! Efter det gick jag till Siwa och så hem via, sen r-kiosken och så hem igen. Tittade på en Johan Falk film och åt och sen gick jag ut och fotade, längs Kaserngatan och ner till fängelset och där omkring. Fick några riktigt fina bilder tror jag men sen då jag skulle ta bilder på resten i en park som är mellan Strandgatan och Skolhusgatan så tog förstås akkun slut.:/ Så tänker fortsätta ta bilder av fontänen där imorgon om det är bra väder. Såg sen på en till film och sista avsnittet av IRT.. nu lyssnar jag på musik och ska redigera en par bilder, eller titta igenom de jag tog åtminstone. Sen blir det nog en Johan Falk film till.
 
Här är 3 stycken jag tog med telefonen idag.
 
Resten av bilderna kommer sen då jag redigerat dem.
 

Tisdag

Idag for jag en stund på stan med Jani, satt vid HS café och pratade. Sen for jag till mamma och åt och så köpte jag chips och sen hem och dricka flera koppar med te eftersom jag känner mig sjuk nu igen. Har riktigt sjuk hals och stegring, eller fryser som fan i alla fall mest på kvällarna och kallsvettas på dagen. Jobbit med sånt på sommaren.
Sen kom Bea en stund till mig och efter nån timme knackade Jani på så nu har han varit här, vi var en sväng till Shell och for för att träffa nån för en stund sen, men sen kommer han hit tillbaka så då ska vi se en film. Sen vill jag nog sova då jag känner mig så dålig.
 
Det var min dag, adjö!
 
 

Måndag

Igår fick jag köra Beas bil så det blev en sväng till Malax där vi körde runt lite, fotade lite vid Åminne också. Såå roligt att få köra, älskar det!
 
Idag var jag ute och gick men ångrade att jag inte tog med systemkameran eftersom det var så fint där jag gick och nu då allting blommar så fint! Men det tar jag en annan dag. Har inte sjukt i knäna längre så försökte springa lite också men hade nycklar, mp3 spelaren och sånt i fickorna så blev störd på det.. måste gå utan saker nästa gång så kan jag springa, men hoppas jag inte får sjukt i knäna då igen!
 
Har sett på IRT och en film ikväll.. nu märker jag att jag börjar få sjukt i halsen, håller på och bli förkyld. Säkert därför jag blev såå trött idag så jag somnade på soffan. Hatar att sova på dagen, men ögonen hölls inte uppe.
 
Bra att det har blivit lite varmare nu igen och hoppas det håller i sig nån vecka åtminstone, fast hela sommaren helst förstås. 
 
Nu ska jag titta på en Johan Falk film tror jag.. eller IRT och sen sova, gonatt!
 

Elina heter jag, född 1989. Kommer från Sundom, Vasa i Finland och bor in i stan. Är intresserad av film, inredning, fotografering & redigering, tatueringar, dans, retro, vintage, rockabilly, jänkare, 30-60-tal.

email: elina_210@hotmail.com