Glad Lillajul!

 
Glad lillajul allihopa i Finland!
 
Om någon från Sverige läser min blogg så undrar ni säkert vad lillajul är. :D Sista helgen i november (oftast) firar vi lillajul. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det men lite som en liten jul är det väl. Man äter lite julmat, kanske bakar pepparkakor eller lussebullar, dricker glögg osv. Man firar typ att julen snart är här eller nåt. :D Då jag var liten hade vi som tradition i min by där jag kommer ifrån Sundom att vi köpte lillajulskort (små julkort fanns det att köpas enkom till lillajul) som vi skrev Glad Lillajul på och sen namnet från mej med siffror så det skulle vara lite klurigare. Sen gick vi runt till alla grannar och smög fram till dörren, öppnade den och kastade in korten samtidigt som vi ropade Glad lillajul! och sprang så snabbt som möjligt därifrån så de inte skulle se en. Det var skitkul! Saknar det lite faktiskt. Mamma och pappa hade också ibland anstält en lillajulstomte, nån granne då antagligen, som kastade in ett lillajulspaket. Det var jättespännande! Och jag försökte varje gång hinna se vem det var men misslyckades alltid. :D
 
Nåjaa, nu ska jag titta färdigt på Hypnotisören, sen lite Gossip Girl och sen sova. Är jättetrött eftersom jag jobbade idag + att jag har städat, vari på lillajulsmat till mamma och alltmöjligt. Vädret gör också att jag är ännu tröttare.
Gonatt!
 
 
 
 

Första snön!

 
 

November

 

Elina heter jag, född 1989. Kommer från Sundom, Vasa i Finland och bor in i stan. Är intresserad av film, inredning, fotografering & redigering, tatueringar, dans, retro, vintage, rockabilly, jänkare, 30-60-tal.

email: elina_210@hotmail.com