Fredag

Idag steg jag upp ganska sent åt frukost och tittade på LA Ink. Sen beställde mamma och jag ett formsytt lakan att ha utan på min säng + ett par billiga jättesnygga lila gardiner hit eftersom jag tycker att mina är lite mot mörkröda/rosa hållet.:) Till julklapp hade mamma beställt ett svart formsytt lakan + ett vanligt mörklila underlakan från jysk, vi väntade och väntade men det kom aldrig så mamma ringde dit. De sa att det hade blivit fel i beställningen så mamma beställde pånytt men då var ena lakanet slut och det andra fanns inte i rätt storlek så denna vecka äntligen fick mamma pengarna tillbaka så hon gick till jysk idag men de fanns inte heller i butiken!! Mycket dåligt av jysk att det tog sån tid och blev så fel. Har själv också dålig erfarenhet av jysk, för 2 år sen beställde jag ett par gardiner och de skickades till r-koisken efter några dagar utan att jag visste om det, fick inget meddelande. Sen ringde dem och sa att gardinerna hade skickats tillbaka till dem och frågade om jag skulle ha dem, ööh jaa, jag hade ju inte ens hunnit hämta ut dem! Men sen fick jag dem till slut!
 
Ikväll efter jag hade städat tittade jag också igenom Kullamannen serien, som var en av mina favoritserier då jag var liten, kult att se sånt igen!:) Ända svartvita serie som går att se.
 
Nu tittar jag på Route 666 och sen blir det Supernatural resten av kvällen!
 
Sådär btw så har jag gått ner 4 kg nu.. inte mycket, men så pass mycket att jag kan ha några av mina gamla jeans igen i alla fall.:) Bara 10 kg kvar då.:D
 
 
 

Sjukling..

Har varit sjuk nu ända sen lördagen, inte sådär jätteslut har jag varit men nu ikväll känner jag mig jättedålig som jag skulle ha hög feber så måste nog vila så jag blir frisk. Tur att man inte har börjat på nån praktik ännu iaf så man får vara hemma och ligga under täcket.
Men jättenöjd är jag i alla fall för igår fyndade jag en topp och 2 tskjortor för 5€ av Emils kompis. Ikväll då jag var till butiken hittade jag en 5€ på golvet och hon i kassan visste inte heller vem som hade tappat den så jag fick ta den då.:D Sen för en stund sen fyndade jag 2 snygga plåtskyltar från ebay för endast 6€, lite under. Hade 6€ kvar på konto så tänkte för en gångs skull köpa nåt då jag ändå hittade 5€n så.. nu är jag riktigt nöjd.:)
 
På fredagen for vi då som sagt till Seinäjoki och Bea och jag satt 2,5 h och väntade vid ABC och sen en halvtimme till innan shacket kom till bilen och vi körde mot Vasa. Tållade på lite i Ristinummi och Gamla Vasa innan vi for in till stan till en grill och då tog Bea hennes bil på samma gång och körde hem. Efter det förde jag hem resten av folket till 3 ställen i Malax och till sist hem och sova, kom hem 4 och somnade 5. Fick bara sova 5,5 h den natten eftersom Taneli ringde på lördagen 10.30 och sa att vi skulle åka om 1 h till Botniaring så då var det bara att stiga upp så ungeär kl.12 var jag i Malax och hämtade opp alla 3 pojkar och så körde vi till Jurva. Då vi kom dit började det regna, sen snöa och blåsa jättehårt. Jag trodde jag hade klätt mig tillräckligt varmt men nej, det hade jag förstås inte. Och eftersom det var slaskvått där så gick det igenom skorna och jag fick genomvåta sockor så där stod jag och frös ihjäl. Efter en halvtimme klarade jag inte att stå där ute mera så då gick jag in till cafeterian och satt där tills vi for hem. Och då jag satt där så ringde Taneli och sa att jag hade vunnit en tävling de hade. Min nummer jag hade på biljetten hade vunnit så jag gick och frågade med den finska jag kan till kassan att jag tror jag har vunnit. Och tillbaka fick jag nåt svar som jag inte riktigt förstod, och så la jag till att jag inte kan så bra finska. Så tanten förklarade igen samma sak men jag fattade inte eftersom hon använde så svåra ord och till sist blev hon sur för att jag inte fattade och sa sen på dålig engelska att jag skulle gå till andra sidan av rummet där de delade ute priser. Alltså usch vad jag blev sur på tanten!! Tål inte alls finnar som hatar oss finlandssvenskar! Blä för dom!!
Nåja sen var det 1 km till bilen och jag bara tänkte på bilen och värmen helatiden, men till sist fick man varmt, och vi åkte in till Jurva centrum innan vi körde till Malax, for också där via butiken och sen förde jag allihop till Ribäcken in i skogen. Efter jag hade kört iväg en stund ringde Taneli och skulle ha mer dricka så då for jag till Tanelis hus och var tvungen att leta efter hans nyckel och sen gå in i hans hus och ta dricka. Släpade ut det till bilen som var en bit bort på en busshållplats eftersom Tanelis gård var blixthal + att den var för smal för mig att svänga in på. Och så förde jag drickat tillbaka till Ribäcken och till sist fick jag köra hem. Men for via Sundom först och hälsade på papp, lillebror och våra söta kissor.. var där typ 2h och sen äntligen hem till min lägenhet. Var helt slut då jag kom hem och somnade jättetidigt! Så därför är jag sjuk nu då jag gick runt med genomvåta skor och sockor från halv 2-halv 9 på lördagen.. men eget fel, är alltid för dåligt klädd. 
Nu skrev jag det här kanske lite fööör detaljerat så säkert orkar ingen läsa men bloggen är nog mest för mig själv så jag kan läsa i framtiden. Tycker om att skriva detaljerat, har alltid gjort det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag fortsätta titta på Supernatural som jag kollar igenom igen från början.. och sen SOS Sommar.
 
 

Snart helg..

Idag har jag varit till socialen och printat ut papper eftersom min printer inte fungerar just nu och lämnade in de papprena.. sen for jag till mitt gamla praktikställe och frågade om jag får komma tillbaka dit på praktik tills jag slipper tillbaka till gamla jobbet. Men dom skulle renovera hela lokalen snart och det skulle bli färdigt i mars nångång och eftersom min arbetslöshetstid går ut 26.3 så kan jag inte vänta på det. Dessutom tyckte hon jag skulle gå och fråga till ett annat ställe där det jobbar yngre människor + att hon har inte så mycket kunder mera då så många har dött. Haha nej men sorgligt nog.:S Så ska gå och fråga till nåt annat ställe då.. är ju bara det att jag har ju glömt ganska mycket nu om frisöryrket eftersom jag inte har jobbat med det, ända jag är bra på nu är klippning eftersom jag klipper så många kompisar och bekanta på fritiden.
 
Annars har inte mycket hänt sen sist.. rullar på som vanligt bara. Men idag steg jag upp 08.15 eftersom en rörmokare skulle komma hit och fixa stockningen i diskhon och lavoaren i wc och man vet ju aldrig när dom kommer så jag steg upp i god tid. Men som vanligt kommer de alltid 1-2 h senare än vad dom säger. Nåjåå en trevlig kvinnlig rörmokare kom hit och hällde lite starkt medel dit och tog några tag i vardera lavoar med sugkoppen och så var det klartt. Trodde det inte var så lätt fixat, tog max 15 minuter. :)
 
Ska försöka stiga upp lite tidigare imorgon också för jag måste svänga om dygnet nu så jag inte är helt död då jag börjar på praktik sen. 
 
Imorgon ska jag städa, duscha och sen kommer Bea hit på kvällen och senare Taneli och hans kompisar hit i hans buick så får jag köra den till Seinäjoki eftersom de ska på Stamina konsert dit så får Bea och jag sitta och vänta några timmar vid ABC så länge och spela kort så tiden går snabbare. :D
 
Ciao!
 

Freda kväll..

Igårkväll var jag och Sarah till Ollis eftersom Ollis fyller 30 år. Hon kom hit till 8 och så fixade vi oss och sen for vi dit men jag trodde absolut inte vi skulle slippa in eftersom kön var jättelång! Vi stod där utan jackor i typ 30 minuter innan vi slapp in och då vi kom in fick vi en t-skjorta som jag inte har provat ännu så vet inte om den passar men.. :D Alla fick också en drinkbiljett, alltså en gratis cider, öl eller lonkero. Vi var där kanske 1,5 h. Dansade lite gjorde vi också men om man ska ut på baren måste man nog vara helt onykter om det ska vara roligt. Man börjar nog känna sig ganska gammal där också då alla andra är typ 18-19 men tänker nog festa några år till där innan jag pensionerar mig därifrån. :D 
 
Idag har jag städat, klippt Sofia, varit till butiken och till mamma en sväng och just nu tittar jag på en par Friday the 13th eftersom det är den dagen idag. :D
 
Vi var föresten också och dansade zumba till Bea igårkväll, ska göra det här hemma nu också innan jag köper en ny soffa för då finns det inte rum.
 
 
 
 

Tattoos

Nu har jag börjat titta igenom LA Ink, skitbra program eftersom jag älskar tatueringar och den stilen dom har! Skulle helst vilja se Miami Ink först men det finns ingenstans.
Jag längtar så mycket efter jag har råd att göra my next tattoo som förhoppningsvis blir i maj, eller går och beställer tid då åtminstone.:) Min lillebror ska komma hit imorgon och rita upp 2 olika alternativ, en svartvit och en med svart och lila eftersom jag inte kan bestämma mig. Lägger upp bild på den sen då den är tatuerad.
 
Såna här tatueringar är min stil.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elina heter jag, född 1989. Kommer från Sundom, Vasa i Finland och bor in i stan. Är intresserad av film, inredning, fotografering & redigering, tatueringar, dans, retro, vintage, rockabilly, jänkare, 30-60-tal.

email: elina_210@hotmail.com